Skip to main content Skip to main nav
Skip to agendaresultaten filter

Kennisdag Inspectie Waterkeringen #16 'Een natje en een droogje'

Het afgelopen jaar wisselden (extreme) droogte en nattigheid elkaar af. Dergelijke extremen komen door klimaatverandering steeds vaker voor. Drooghouden, daar was Nederland goed in. Nu moeten we ook zorgen dat ons land voldoende nat blijft. Hoe gaan we om met deze veranderingen? En wat betekent dat voor de waterveiligheid? 'Natje en Droogje' is het thema van de zestiende Kennisdag Inspectie Waterkeringen, op 21 maart 2019 in Burgers’ Zoo.

De aanmelding voor dit evenement is gesloten.

We luisteren tijdens deze kennisdag onder meer naar experts uit aanverwante sectoren (waaronder de landbouw) om te horen hoe men daar omgaat met klimaatverandering en hoe de landbouw toch de productie op peil houdt. Ook is er volop gelegenheid de kennis en ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen.

Tijdens ‘Een natje en droogje’ krijgt u antwoorden op vragen als:

  • Hoe kunnen (of moeten) we omgaan met steeds extremere situaties?
  • Wat kunnen we leren van andere sectoren, zoals de landbouw, in geval van droogte?
  • Wat kunnen we verwachten van de weersextremen?
  • Hoe helpen data bij het anticiperen op extremere situaties?

Voorprogramma: ochtendwandeling 'Een droge Duik'
Voorafgaand aan de kennisdag kun u deelnemen aan een vroege-vogelwandeling door Burgers' Zoo. De wandeling duurt van 8.00 uur tot 9.15 uur en vindt plaats in Burgers' Ocean en Desert. U kunt zich hiervoor opgeven op het aanmeldformulier. Tijdens deze wandeling neemt de gids u mee door drie van onze ecosystemen waarbij per systeem het ge- en verbruik van water hierin centraal staat. Samen met de gids ontdekt u de verschillende aanpassingen van systemen aan de beschikbare hoeveelheid water. De rondleiding start in de Desert.

Meer informatie en aanmelding
U kunt zich hierboven aanmelden. De kosten voor dit evenement bedragen 160 euro voor medewerkers van provincies en waterschappen. Medewerkers van bedrijven (zonder stand) betalen 210 euro. Voor specifieke vragen kunt u een mail sturen naar gerssen@stowa.nl.

Bedrijvenstand op de Kennisdag
Ook tijdens de 16e Kennisdag is het weer mogelijk om als bedrijf een stand te huren. Bent u hierin geïnteresseerd? Ga naar www.stowa.nl/kennisdagbedrijven2019.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van de programma's, projecten en bijeenkomsten van STOWA?
> Meld u direct aan voor onze digitale nieuwsbrief