Kennisdag Inspectie Waterkeringen #17

Een goede dijk eist kwaliteit. Dat is het motto van de 17e Kennisdag Inspectie Waterkeringen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hoogwaterveiligheid en laat je inspireren op dit bijzondere evenement!

Aanmelden

Sturen op aantoonbare, goed onderbouwde kwaliteit wordt in het dijkbeheer steeds belangrijker. De Zorgplicht speelt hierin een belangrijke rol. Kwaliteit betekent in de eerste plaats een goed resultaat: de dijk is op orde. Maar het betekent ook een goed proces om dit te bereiken - dat wil zeggen: transparant, herhaalbaar, gestandaardiseerd - met de juiste instrumenten (normeringen, data, informatie). Tijdens de kennisdag ervaar je hoe kwaliteitszorg, assetmanagement en risicogestuurd beheer en onderhoud met elkaar samenhangen.

Tijdens de kennisdag besteden we ook aandacht aan duurzaamheid en circulariteit, twee thema's die een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij. Hoe spelen we daarop in bij het werken aan kwaliteit & waterveiligheid? Ten slotte kijken we naar het buitenland. In onze buurlanden hebben ze een eigen kijk op kwaliteit in waterveiligheid. Wat kunnen we daarvan leren?

Op 19 maart wisselen we kennis en ervaringen uit, kun je luisteren naar inspirerende verhalen en gaan we aan de slag in uiteenlopende workshops. Daar presenteren we de nieuwste kennis, kunde en technologie. Het wordt als vanouds een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid. Dus ook voor jou! We kijken uit naar je komst.

Kosten

Let op: aan dit evenement zijn kosten verbonden. De kosten voor dit evenement bedragen:

* Medewerkers van waterschappen en provincies: 160 euro
* Medewerkers van bedrijven: 210 euro

Extra: Vroege-vogelwandeling naar de de Mangrove

Ook dit keer kunt u weer deelnemen aan een speciale vroege-vogelwandeling. Op het aanmeldformulier kunt u zich opgeven voor een verkenningstocht  naar één van de nieuwste ecodisplays van Burgers’ Zoo, de Mangrove. Nergens in de wereld leven zoveel verschillende mangrovedier- en plantensoorten samen onder één dak en vormen zij één natuurgetrouw vormgegeven ecosysteem. Maak kennis met zeekoeien, vlinders en krabben. Ook vissen en mangrovekwallen zijn van dichtbij te spotten.

Het startpunt van de wandeling is bij de pinguïns, direct na de ingang aan de rechterkant. Verzamelen tussen 7.45 en 8.00 uur. De wandeling duurt van 8.00 tot 9.00 uur. Eindpunt is het Safari Restaurant.

Deelname aan deze wandeling is inbegrepen in de prijs van het evenement.

Gebruik beeldmateriaal

Tijdens de Kennisdag worden foto’s en videobeelden gemaakt in opdracht van de STOWA. Het kan voorkomen dat u op dit beeldmateriaal herkenbaar in beeld bent. Bij het aanmelden voor de Kennisdag geeft u toestemming voor het gebruik van het beeldmateriaal.  

Het beeldmateriaal wordt gebruikt voor de website van de STOWA, de website van het PIW-programma (https://www.inspectiewaterkeringen.nl/) en het YouTube kanaal van de STOWA (https://www.youtube.com/channel/UCtfBHyReYTLNE6lTlu1Q64w).

Bezwaar
Indien u bezwaar heeft tegen een gepubliceerde foto waarop u zelf staat afgebeeld, dan kan u contact opnemen met de secretaris van het PIW-programma via piw@stowa.nl. Deze verwijdert dan de desbetreffende afbeelding.